The Pand Hotel ligt in hartje historisch Brugge
(Unesco-Werelderfgoed)

U verblijft in een rustige zijstraat van Brugge’s meest gefotografeerde plaats: de Rozenhoedkaai.
Hier hebt u zicht op de reien (Dijver), de zwanen, het Belfort en de typische Brugse gebouwen. U kunt er ook een bootje nemen en op unieke wijze de stad ontdekken.

Brugge’s voornaamste trekpleisters zijn de Markt (op 350 m), met het 13de eeuwse Belfort, en de Burg (op 250 m) met het gotische Stadhuis en de Basiliek van het Heilig Bloed. Romantische zielen kuieren langs het Minnewater (op 1 km). De stad heeft een rijk religieus erfgoed met tal van godshuizen, kapellen, kerken, een begijnhof en een kathedraal. De Onze-Lieve-Vrouwekerk (op 400 m) herbergt de witmarmeren Madonna met Kind van Michelangelo.

U verblijft op wandelafstand van de belangrijkste Brugse musea. Een greep uit het ruime aanbod: het Groeningemuseum (op 300 m, focus op Vlaamse primitieven en schilderkunst), het Gruuthusemuseum (op 350 m, stadspaleis uit de 15de eeuw, focus op Brugse geschiedenis) en het Sint-Janshospitaal (op 500 m, 12de eeuws voormalig hospitaal,  focus of de schilder Hans Memling).

Brugge heeft een zeer toegankelijk winkelaanbod. De twee belangrijkste winkelstraten situeren zich tussen de Markt en de oude Stadspoorten: de Steenstraat (op 400 m) en de Noordzandstraat (op 600 m). Op culinair vlak is er een waaier aan mogelijkheden: van gezellige brasseries tot bekroonde gastronomische restaurants. In Brugge komen smaken van over heel de wereld samen.