Bezienswaardigheden

Brugge is uitgeroepen tot werelderfgoedstad door de Unesco en daar zijn heel wat redenen voor. Als geen ander heeft Brugge zijn historische stadskern met steegjes, patriciërswoningen, kerken, reien en musea weten te bewaren.

Het is een romantische stad waar het lekker leven en flaneren is, maar ook een bruisende, moderne en levendige stad met alle hedendaagse voorzieningen die het leven van de 21ste eeuw verwacht. Verleden en heden worden hier harmonisch verzoend.

Het Pand Hotel ligt in een stille straat in het historische centrum, op enkele passen van de Reie, de Burg, Markt, musea en shopping. Vanaf het hotel loopt u in de richting van de Burg, het administratieve centrum van de stad. Op de Burg vindt u historische gebouwen uit alle eeuwen. In de Heilige Bloedkapel (romaanse stijl) wordt de relikwie van het Heilig Bloed bewaard. In de onmiddellijke omgeving bevinden zich het Stadhuis (gotische stijl) en het Oude Gerechtshof (classicisme).

Via de Breidelstraat loopt u naar de Markt, het oude handelscentrum van de stad, dat gedomineerd wordt door het Belfort. Het Belfort met zijn beiaard was het symbool van de onafhankelijkheid van de burgers van Brugge. Vanop de toren hebt u een prachtig zicht over de stad.

Op woensdag heeft de marktactiviteit nog altijd plaats.

Verdere informatie kunt u vinden op:
www.brugge.be