Evenementen

28, 29 en 30 september 2013

Kookeet

Brugge en gastronomie zijn reeds lang onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met De Karmeliet ***, Hertog Jan ***, De Jonkman **, Danny Horseele **, A'Qi *, Sans Cravate *, Den Gouden Harynck * en De Herborist * telt Brugge niet minder dan 14 Michelinsterren en mag de stad terecht het mekka voor fijnproevers genoemd worden. 11 daarvan zijn vertegenwoordigd op KOOKEET. Eind september wordt de derde editie van Kookeet georganiseerd. Dit jaar wijkt Kookeet uit naar 't Zand om een betere dienstverlening te kunnen garanderen. Maar aan het sterke concept tornen ze niet.  De 29 Brugse chefs die deelnemen behoren zonder uitzondering tot de culinaire top, met één of meerdere Michelinster(ren), een Bib Gourmand-vermelding of hoge score bij Gault & Millau. Samen laten zij u kennismaken met zeer diverse gastronomische pareltjes. Kom de sfeer opsnuiven, ontdek culinaire nieuwigheden, maar bovenal laat u verrassen door de talrijke fijne gerechtjes aan democratische prijzen.

www.bruggeplus.be/nl/kookeet-2013


22 november tot en met 1 december 2013

Magical Winter Moments Kersthappening

Een bezoek aan de Kersthappening is puur genieten. Kom in de stemming voor de feestelijkste maand van het jaar op deze sfeervolle locatie in hartje Brugge. De kersthappening groeide doorheen de jaren uit tot één van de meest klassevolle Kerstevenementen van de Lage Landen en dit onder impuls van het wereldwijd gerenommeerd tijdschrift voor bloemschikliefhebbers, Fleur Creatief. Een ruim aanbod aan (groen)workshops, bloemschikdemonstraties en decoraties vormen het inspirerende hart van deze Kersthappening en bij de feestelijk gedecoreerde stands vind je vast en zeker hét ideale geschenk voor onder de Kerstboom thuis!

www.happenings.be/


22 november 2013 tot en met 5 januari 2014

Kerstmarkt

Tijdens de Kerstperiode wordt de Brugse Markt omgetoverd tot een heuse Kerstmarkt. Centraal staat de grote verlichte ijspiste. Daarrond staan er chalets opgesteld met aan de ene zijde allerlei Kerstartikelen en kunstvoorwerpjes. Aan de andere zijde worden je smaakpapillen op de proef gesteld met multiculturele gerechten en uiteraard ontbreekt de Glühwein niet. Sfeer alvast verzekerd.


22 november 2013 tot en met 5 januari 2014

Schaatsbaan op de Markt

Tijdens de Kerstperiode ziet Brugge eruit als een prachtig winterlandschap. Maar het is geen winter zonder uw schaatsen aan te binden voor enkele rondjes op de ijspiste.


22 november 2013 tot en met 5 januari 2014

Sneeuw- en ijssculpturenfestival

Trek je warmste kleren aan en beleef een verfrissende reis tijdens een uniek winterevenement. Ieder jaar stelt Brugge met trots het “Sneeuw- en ijssculpturenfestival” voor. Stap binnen in een doorschijnende wereld van prachtige sculpturen van sneeuw en ijs! Beleef avontuur voor jong en oud op de ijsglijbaan en drink een drankje “on the rocks” in de ijsbar. Bewandel ijsbruggen en gletsjerwanden en bewonder reusachtige beelden.

www.ijssculptuur.be


4 december tot en met 15 december 2013

December Dance

December Dance is een jaarlijks internationaal dansfestival dat dans in al zijn vormen in de schijnwerpers plaatst met een gevarieerde en brede mix aan stijlen en genres. Het festival presenteert gevestigde waarden en biedt tegelijk kansen aan jonge makers om hun creaties te tonen binnen een “beschermende” context.

www.bruggeplus.be/nl/kookeet-2013
Volledige evenementenkalender op:
www.bruggeplus.be of events.brugge.be